Твір на тему: «Характер людини творить її долю»

Твір на тему: «Характер людини творить її долю»

Відомо, що немає двох однакових людей. Кожен з нас неповторний. На думку деяких науковців, особистість цілком формується у процесі соціального розвитку. Натомість інші вчені вважають, що соціальне оточення відіграє в цьому розвитку дуже незначну роль, бо людина формується і розвивається відповідно до її здібностей, вроджених якостей, характеру, що саме характер людини творить її долю. А яка Ваша думка з цього приводу?

Підтвердьте чи спростуйте думку про те, що характер людини творить її долю.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Я погоджуюся з думкою, що більшою мірою людина є господарем своєї долі, яку творить її характер. Так, саме в характері об’єднуються розумові, емоційні та чуттєві якості особистості, які свідчать про певне сприйняття людиною дійсності та самої себе. Такими рисами можуть бути чуйність, чесність, доброта, правдивість, відданість тощо. Проте можуть бути і лицемірство, егоїзм. Особливе значення для людини мають цілеспрямованість, наполегливість, рішучість, які зумовлюють здатність людини свідомо долати як зовнішні, так і внутрішні труднощі.

Звісно, на світі не існує цілком досконалих людей, а тому кожна людина повинна займатись самовдосконаленням, виробляти характер. Адже саме від характеру (або безхарактерності) людини залежатимуть результати її діяльності, її успіхи, її особисте щастя, а подекуди — й щастя близьких їй людей.

Звернімося, наприклад, до образу Ярослава Мудрого з однойменної п’єси І. Кочерги. Князь у досягненні свої мети і жорстокий, і добрий, і мудрий, і терплячий. Ми побачили, що «…береться мудрість із шукань і помилок гірких» та постійного самовдосконалення.

Отже, наскільки людина може бути творцем своєї долі, залежить від характеру, знань людини, глибини розуміння нею сенсу життя, її вольових якостей, тобто від того, що не дається людині в готовому вигляді, а формується в ході становлення її характеру. І що вищого рівня досягає людина у своєму вдосконаленні, то більшою мірою вона може впливати на свою долю.

Рейтинг
( 4 оцінки, середнє 2.5 з 5 )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: