Твір на тему: «Час не має влади над коханням»

Твір на тему: «Час не має влади над коханням»

Кохання… Чудове почуття, здатне звертати скелі, повертати русла річок в інший бік, робити з людини — Людину і навпаки. Існує чимало думок стосовно цього гарячого і примхливого почуття. Одні кажуть, що кохання — почуття, яке не кожному дано пізнати або іцо його не існує взагалі, інші стверджують, що воно є, проте нетривале, і коли в людей з часом з’являються якісь побутові труднощі, проблеми, то це високе почуття розбивається об матеріальні негаразди. Хоча дехто стверджує, що кохання непідвладне часу. А як уважаєте Ви?

Підтвердьте або спростуйте думку, що час не має влади над коханням.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Я підтримую думку, що кохання непідвладне часу. Це почуття, яке ушляхетнює людину, робить її доброю, лагідною, життєрадісною. Мабуть, на світі немає людини, яка була б байдужою до цієї теми. Як на мене, то саме кохання є рушієм життя, бо всі безумства й усі благородні пориви людина звершує в запалі кохання.

Напевно, немає письменників, які не оспівували б кохання. Згадую безсмертного Тараса Шевченка, його балади «Тополя», «Катерина», прекрасні, хоч і трагічні, почуття Івана й Марічки, Соломії й Остапа із творів Михайла Коцюбинського («Тіні забутих предків», «Дорогою ціною»), і велику любов Марусі Чурай, що «чолом сягала неба» (Ліна Костенко «Маруся Чурай»), і світле кохання Лукаша і Мавки (Леся Українка «Лісова пісня»), Франкове «Зів’яле листя»; «О панно Ін- но», «Коли в твої очі дивлюся» П. Тичини; «На білу гречку впали роси» М. Рильського; «Так ніхто не кохав», «Білі акації будуть цвісти» В. Сосюри; «Є в коханні і будні, і свята» В. Симоненка; «Світлий сонет» Ліни Костенко — усі ці твори й чимало інших так чи інакше сповнені великим почуттям — безумовно реальним, іноді світлим, іноді болючим, колись взаємним, а колись і нероз- діленим.

А чи здатне наше покоління на високе почуття? Багато хто сумнівається, що сьогодні таке почуття існує, бо довкола себе бачить брутальність і корисливість. Високе почуття стало немодним.

Проте я впевнена, що кожна моя ровесниця мріє саме про таке почуття, бо ж кожен хоче уваги, тепла, ніжності. Я вірю, що воно існує, бо непідвладне часу, просто не кожен може усвідомити значущість величного в житті. А цим величним неодмінно є кохання.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: