Твір на тему: «Чи вічне кохання?»

Твір на тему: «Чи вічне кохання?»

Прочитайте текст.

Романтики стверджують: кохання є і воно вічне. Проте є люди, які вважають, що кохання (або закоханість) триває недовго… Десь кілька тижнів чи місяців, доки не завершиться букетно-цукерковий період. Виходить, оспіване в українській і зарубіжній літературах прекрасне почуття не вічне?

Викладіть Ваш погляд на цю проблему.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Варіант 1
Кількість слів: 250
Курсивом виділено аргументи (докази)

Я вважаю, що кохання як бурхливе й пристрасне почуття насправді існує лише протягом деякого періоду.

По-перше, кохання пов’язане з виробленням певних гормонів. У присутності людини, якій симпатизуєш, починає синтезуватися дофамін-гормон, що викликає, зрештою, і почуття взаємної закоханості. Але згодом робота мозку нормалізується й повертається до звичного ритму. Тоді гормони припиняють стимулювати емоційну залежність партнерів одне від одного. Яскравим прикладом художнього втілення цієї теорії є роман Фредеріка Бегбедера «Кохання живе три роки». Журналіст Марк Марроньє, головний герой роману, упевнений, що кохання існує три роки та поділяється на три стадії: пристрасть, ніжні товариські стосунки й охолодження почуттів. Принаймні його власний досвід цілком укладався в цю схему.

По-друге, романтично піднесені почуття може зіпсувати й побутова безпорадність закоханих. Крім того, кожні п’ять—сім років людина змінюється, причому по-різному, чоловік і жінка не встигають одне за одним. Прикладом цього є багато молодих сімей, які розривають свої стосунки. Перед розлученням моя сестра часто сварилася з чоловіком через його ревнощі, неохайність, невдалі жарти. Навряд чи вона розуміла тоді, що не побутові дрібниці, які слугували тільки каталізаторами конфлікту, насправді були причиною невдалих взаємин, а втрата відчуття близькості: у молодят майже не залишилося спільних справ, а нові друзі з’являлися в кожного окремо.

Отже, кохання — це хімічний процес, який відбувається в організмі протягом певного часу, а далі закохані просто звикають бути разом. І якщо люди здатні поважати одне одного, їхнє спільне життя буде успішним. А якщо закохані не можуть переступити через дрібниці тину «вона/він каву не так сьорбає», може статися так, що кава виявиться куди міцнішою за їхні почуття.

Варіант 2
Кількість слів: 170
Курсивом виділено аргументи (докази)
Я вважаю, що пік кохання — де майже завжди початок: той приємний період, коли людина все більше відкриває того, хто її притягує. Саме цей час є чи не найважливішим у стосунках. Але Ці' зовсім не означає, що любов не може бути вічною.

З одного боку, найбільше почуттів кохані відчувають мить. «Далі вже буде буденщина». Доречним є приклад з новели Володимира Винниченка «Момент». Панночка Муся вирішила розірвати будь-які стосунки з революціонером, бо знана, що їм уже ніколи не буде так гарно, як тоді, коли вони з ризиком перетинали кордон.

З іншого боку, справжні почуття не мають терміну придатності. Це підтверджують чарівні пари, які протягом усього життя допомагають одне одному почуватися краще, розвиватися, досягати успіху. Відомий приклад з історії — видатні хіміки П'єр і Марія Кюрі. Це історія щирого та безмежного кохання й співпраці, яка подарувала вченим багато премій і всесвітнє визнання. Мені здається, що без почуттів їхній успіх би не був таким уражаючим.

Отже, кохання може тривати від однієї секунди до цілої вічності, але в будь-яких стосунках є кульмінація, яку неможливо повторити.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: