Твір на тему: «Чи потрібно дослухатися до порад дорослих?»

Твір на тему: «Чи потрібно дослухатися до порад дорослих?»

Прочитайте текст.

Напевно, кожній молодій людині знайомі батьківські слова: ось кат ми були молодими, то так не чинили… Часто-густо молодь не і приймає деяких батьківських порад і, між іншим, потім шкодує про це. Щоправда, не завжди. Чи потрібно дослухатися до порад дорослих?

Викладіть Ваш погляд на цю проблему.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Варіант 1
Кількість слів: 194
Курсивом виділено аргументи (докази)
На мою думку, діти повинні щоразу прислухатися до порад батьків, які мають значно більше знань і досвіду, ніж їхні чада.

По-перше, навіть молодші школярі вважають себе настільки ж розумними, як і батьки, тому й нехтують поради старших, що призводить часом до небажаних наслідків. Одним із прикладів може бути випадок у звичайній київській сім’ї. Мати не раз наказувала дітям не чіпати аптечки без потреби. Але якось, коли дорослих не було вдома, Оленка зі старшим братом-третьокласником вирішили скуштувати з кількох упаковок по одненькій різнобарвній пігулці в солодкій оболонці… й отруїлися.

По-друге, батьки намагаються застерегти дітей від небезпеки, на яку часто наражається молодь, тому й забороняють їм певні речі. Це обурює підлітків, які гостро потребують самостійності, але, здобувши гіркий досвід, вони розуміють, що дорослі мали рацію. Яскравим прикладом є ситуація з молодіжного серіалу «Дрейк і Джош» американського режисера Дена Снайдера. Дрейк, незважаючи на материну заборону, піддавшись умовлянням друзів, утік з дому й був затриманий поліцією. Тільки тоді він усвідомив свою помилку.

Отже, скільки б не було вам років, батьки завжди залишаться старшими й досвідченішими. Тож варто прислухатися до їхніх порад чи принаймні не робити навпаки, якщо вимоги дорослих здаються не дуже слушними або надмірними чи несуттєвими.

Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: