Твір на тему: «Мало часу лише в того, хто нічого не робить»

Твір на тему: «Мало часу лише в того, хто нічого не робить»

Прочитайте текст.

Ми не раз чули від різних людей, які постійно нарікають, що в та мало часу, тому вони нічого не встигають. Чи згодні ви з думкою, що насправді малочасу лише в того, хто нічого не робить?

Ввкладіть Ваш погляд на цю проблему.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Варіант 1
Кількість слів: 268
Курсивом виділено аргументи (докази)
На мою думку, у того, хто нічого не робить, не вистачає часу ні на що: він просто не вміє правильно використати його. А от у працьовитої людини — навпаки.

По-перше, хто багато й плідно працює, завжди встигає зробити всі свої справи вчасно, незважаючи на обсяг роботи, саме тому, що навчився правильно розподіляти й використовувати час. Прикладом такої виняткової працездатності є Іван Франко, який був не лише відомим письменником, а й літературним критиком, філософом, перекладачем, мовознавцем, істориком, економістом і громадським діячем. Його вважають найвеличнішим поетом по- шевченківської доби, але, крім віршів, він написав майже сто прозових творів, є автором перекладів з багатьох мов, численних досліджень у різних галузях. Недарма його називають титаном праці.

По-друге, часу хронічно не вистачає тим, хто звик лише імітувати роботу або в будь-який спосіб виправдовувати власну бездіяльність реальними чи надуманими причинами. Часто в характері цих людей химерно переплітаються надмірна мрійливість і дивовижна пасивність, апатичність і лінощі. Яскраві приклади художнього змалювання таких характерів дає, зокрема, поема Миколи Гоголя «Мертві душі», де в образі поміщика висміяно відірвану від реального життя пустопорожню мрійливість, яку тепер, відповідно до імені героя, називають маніловщиною. Явище дещо інакше, відоме як обломовщина, геніально змальоване в романі Івана Гончарова «Обломов». З головним героєм цього твору асоціюються лінощі, розманіженість тощо. Зрозуміло, що ні обломовим, ні маніловим не стане часу зробити щось значне в житті.

Отже, людина працьовита й цілеспрямована зазвичай не тільки якісно виконує основну роботу, а й устигає зробити й інші справи, незважаючи на те, що є постійно зайнятою. А ось той, хто звик ледарювати, знайде силу-силенну причин, аби виправдати власну нехіть до праці й водночас справити враження завантаженості, коли немає часу зробити бодай що-небудь.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: