Твір на тему: «Що таке геніальність?»

Твір на тему: «Що таке геніальність?»

Прочитайте текст.

Дуже часто бувало так, що сміливі ідеї геніальних людей або шедеври мистецтва здобували належну оцінку лише після смерті їхніх творців. А сам геній помирав у злиднях, хворий і ніким не визнаний, а іноді ще й осміяний. Що ж у такому разі геніальність ? Це Божий дар чи, можливо, своєрідна кара Господня?

Викладіть Ваш погляд на цю проблему.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Варіант 1
Кількість слів: 280
Курсивом виділено аргументи (докази)

Мені важко однозначно відповісти, чи є геніальність своєрідною Божою карою. Для цього є певні підстави.

З одного боку, щоб бути щасливим, кожному потрібно бачити, що його зусилля, його праця не марні, конче необхідне сприйняття, розуміння, схвалення іншими його діяльності. Справді, часто бувало так, що сміливі ідеї, оригінальні твори талановитих людей оцінювалися лише після їхньої смерті. А сам геній помирав у злиднях, хворий і ніким не визнаний, а іноді ще гнаний і осміяний. Яскравим прикладом з історії, що підтверджує цей аргумент, може бути доля основоположника електротехніки Ніколи Тесли, відкриття якого не раз називали маячнею, уважаючи його божевільним. Доведений до відчаю бідністю й нерозумінням, він помер з голоду в номері готелю. Свого часу страждали від невизнання відомі вчені й митці: Джордано Бруно й Галілєо Галілей, Грегор Мендель і Вінсент Ван-Гог, Костянтин Ціолковський і Казимир Малевич…

З іншого боку, творити — найвище щастя для тих, хто має Божий дар. Хто по-справжньому захоплений своєю справою, той не думає про визнання й здатний долати переслідування й нестатки, отримуючи ні з чим незрівнянну насолоду від самого процесу творення, усвідомлюючи важливість своєї місії.. У скарбниці української літератури чимало творів, де йдеться про це. Серед них вірш Тараса Шевченка «О думи мої! О славо злая!..», ліричному героєві якого належать слова: «Караюсь, мучуся… але не каюсь!..» Митець, для якого найтяжчим випробуванням була підла заборона писати й малювати, не міг зрадити своє покликання, свою музу, не міг не творити.

Отже, талант, геніальність, тобто те, що є найкращим у кожного, не може бути карою Бога — це його найцінніший дар. Щоб він повністю розкрився, потрібне розуміння, підтримка інших, але, як ми пересвідчилися, розвиток і реалізація таланту часто пов’язані зі стражданнями, боротьбою, зумовленими подоланням перешкод, даючи, однак, при цьому людині найвище щастя — бути творцем.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Коментарі: 1
  1. Анонім

    Я бажаю вам такої мудрості і божої благодаті

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: