Твір на тему: «Чи є місце заздрощам у товариських стосунках?»

Твір на тему: «Чи є місце заздрощам у товариських стосунках?»

Прочитайте текст.

Одні кажуть, що друзі перевіряються в біді. Інші наполягають на тому, що справжній друг той, хто може порадіти за твої успіхи. Чи є місце заздрощам у товариських стосунках?

Викладіть Ваш погляд на цю проблему.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Кількість слів: 256
Курсивом виділено аргументи (докази)

Я вважаю, що в справжній дружбі немає місця заздрощам. Щиро радіти перемогам друга, пишатися його успіхами, намагатися перейняти те найкраще, чим захоплюєшся в ньому, є цілком природним для близьких людей, а заздрість здатна все це зруйнувати.

На користь цієї думки є чимало доказів. У взаємній підтримці, спільних інтересах, творчій співпраці, що є підґрунтям дружби, розквітають найкращі людські якості: довіра, чесність, здатність до співпереживання, співчуття, відповідальність. Щоб підтвердити цей аргумент, наведу приклад із життя. Максим Рильський і Остап Вишня, які були вірними друзями, підтримували й виручали один одного в біді, обмінювалися творчими планами, захоплювалися досягненнями один одного, проводили разом дозвілля (обидва любили рибалити й полювати). Скільки натхнення, позитивних емоцій кожному дали їхні взаємини, і навряд чи можна побачити в них хоч краплю заздрощів.

Заздрощі — руйнівна сила, яка може призвести до фатальних наслідків. Вони спочатку виникають у душі однієї людини, затьмарюють їі хороші якості й спонукають до непорядних учинків.

Чимало прикладів негативного впливу заздрощів на людину та її оточення знаходимо в зарубіжній літературі. Один із них яскраво описаний у трагедії Олександра Пушкіна «Моцарт і Сальєрі». Сальєрі, музикант, який упевнений, що саме він є генієм, смертельно заздрить простодушному, обдарованому й благородному Моцартові, який відданий музиці й не прагне слави. Урешті-решт, Сальєрі отруює Моцарта, із жахом розуміючи при цьому, що цей злочин є вироком і для нього: злочинець і геній — речі несумісні.
Отже, насправді заздрощам немає місця в дружбі, яка є почуттям світлим, що ґрунтується на взаємній прихильності людей і надихає їх. Стосунки ж між людьми, що побудовані на заздрощах, — це породження злих сил, вони нічим хорошим не закінчаться.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: