Твір на тему: «Чи повноцінне життя без друзів?»

Твір на тему: «Чи повноцінне життя без друзів?»

Прочитайте текст.

Якось мені довелося прочитати історію про одного вченого, який за життя прославився, адже його відкриття певною мірою змінили світ. Таких людей шанують, їхні імена навіки вписують в історію людства. Цікавим е той факт, що цей чоловік був ніби відлюдником, не мав товаришів і вважав себе щасливим. Чи повноцінне життя без друзів?

Викладіть Ваш погляд на цю проблему.

ОРІЄНТОВНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ НАПИСАННЯ ВИСЛОВЛЕННЯ

Варіант 1
Кількість слів: 238
Курсивом виділено аргументи (докази)
На мій погляд, дружба наповнює буття радістю, світлом і хвилинами, коли від щастя перехоплює подих.

По-перше, самотність не природна й страшна для кожної людини. Жодні багатства світу не можуть замінити людину, яісій можна довіритися, яка ніколи тебе не зрадить.

Доречний приклад можна знайти у творі Франца Кафки «Перевтілення», де в центрі уваги автора — проблема самотності. Головний герой, комівояжер Грегор Замза, заробляв мало, усі гроші віддавав родині, а оскільки постійно був у відрядженнях, не мав ні друзів, ні дружини. Коли виявилося, що він перетворився на комаху, то навіть родина відвернулася від нього. У хвилини розпачу й страждання в житті Грегора не було людини, друга, який підтримав би його. Тому він почувався зайвим і непотрібним у цьому світі.

По-друге, саме з друзями пов’язані найкращі моменти життя, які закарбовуються в пам’яті назавжди. Такі люди підтримують нас у будь-яких ситуаціях. Без них життя втрачає всі барви.

Хочу навести приклад із власного життя. Якось я разом із батьками їздила влітку до моря. Ми жили в маленькому містечку, де мені було дуже нудно й сумно. Проте невдовзі мені подзвонили друзі й сказали, що їдуть відпочивати в те ж саме місце. Як я зраділа! Це були найкращі два тижні, адже я провела їх серед друзів, з якими завжди весело.

Отже, дружба — одна з найбільших цінностей, що дає змогу відчути життя в усіх його барвах; друг потрібен і в скрутну, і в радісну хвилину. Поряд із ним ти не почуваєшся самотнім, з ним яскравішим здається життя.

Варіант 2
Кількість слів: 252
Курсивом виділено аргументи (докази)
На мою думку, дружба є однією з найбільших людських цінностей, без неї людина почуває себе самотньою й відчуженою, зайвою та маловартісною.

По-перше, дружба – основа колообігу добра й любові: ніяка біда тебе не знищить, якщо поряд справжній товариш: він допоможе тобі в скруті, забувши про себе й власну вигоду, а даючи комусь любов і доброту, кожен і сам стає кращим і людянішим.

Багато відомих письменників по-своєму описували, як розкриває щира й віддана дружба найшляхетніші риси людей. Та особливо переконливо показав це німецький письменник Еріх Марія Ремарк. У «Трьох товаришах», романі про «втрачене покоління», він зображує життя друзів Роберта Локампа, Отто Кестера та Готфріда Ленца у важкі для Німеччини післявоєнні роки. Для них, стомлених і зболених душею, єдиним притулком у реальному житті стають товариськість і дружба. Знаючи гарячий характер Ленца, Кестер розшукує його по всьому місту, щоб урятувати від поліції, а згодом продає машину, щоб Робєрт міг лікувати свою кохану в санаторії. Утомлені війною, зневірені, усі троє чоловіків, однак, зберегли найцінніше, найкраще, що притаманне людині, — гідність, людяність, доброту, щирість і співчутливість.

А по-друге, для дружби немає відстаней.

Переконливим прикладом є листування двох поетів «срібного віку» — Марини Цвєтаєвої та Бориса Пастернака. Знаходячись у різних країнах, вони багато років писали одне одному листи, у яких ділилися своїм духовним світом, творчістю. Це листування було для них чи не єдиною відрадою в тривожний і буремний час.

Отже, дружба — це те, що є необхідним для кожного з нас: маючи друга, ти відчуваєш і власну потрібність, цінність, і тепло рідного серця, навіть якщо друг за тисячі кілометрів від тебе.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )

Знайшли помилку або неточність? Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Коментарі: 2
  1. .

    Дякую, але хотілося мати докази про повноційність БЕЗ друзів.

  2. Аня

    Твір на тему якби я був чарівником

Додати коментар

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: